Qualities that make a great barista

ویژگی هایی که یک باریستای عالی را می سازد

Qualities that make a great barista

 

Truly great baristas take the time to develop the key skills that will enable them to deliver the highest possible <strong>quality</strong> of coffee-based beverage and service. 
باریستاهای واقعا عالی برای توسعه مهارت های کلیدی که آنها را قادر می سازد تا بالاترین <strong>کیفیت</strong> ممکن نوشیدنی و خدمات مبتنی بر قهوه را ارائه دهند، وقت صرف می کنند.

As a barista, you must make a concerted effort to listen to your clientele and make sure the drinks you produce are correct in all <strong>respects</strong>. 
به عنوان یک باریستا، باید تلاشی هماهنگ انجام دهید تا به مشتریان خود گوش دهید و مطمئن شوید نوشیدنی هایی که تولید می کنید از همه <strong>لحاظ</strong> درست هستند.

This is particularly important when you <strong>consider</strong> the sheer range and complexity of modern coffee drinks, which may start from a single (or double) shot of espresso but can include many additional elements. 
این امر به ویژه هنگامی مهم است که طیف گسترده و پیچیدگی نوشیدنی های قهوه مدرن را <strong>در نظر بگیرید</strong>، که ممکن است از یک شات (یا دو شات) اسپرسو شروع شود اما می تواند شامل بسیاری از مواد اضافی باشد.

If you become distracted by the conversation that is going on nearby, you may ultimately miss the mark from a service perspective. 
اگر حواس‌تان به مکالمه‌ای که در آن نزدیکی در جریان است، پرت شد، ممکن است در نهایت از لحاظ خدمات رسانی، یک نکته را فراموش کنید.

 

One thing that separates a great from a good barista is that the former is constantly busy and has a strong work ethic. 
چیزی که یک باریستای فوق العاده را از یک باریستای خوب جدا می کند این است که اولی دائماً مشغول کار است و اخلاق کاری قوی دارد.

You will often catch a great barista rinsing out the filter in their machines, for example, as this erodes the build-up of burnt coffee oil that can begin to <strong>impact</strong> on the quality and taste of each espresso shot. 
به عنوان مثال، باریستای فوق العاده ای را می‌بینید که فیلتر دستگاه‌های خود را شستشو می‌دهد، زیرا این کار باعث از بین رفتن روغن قهوه سوخته می‌شود که می‌تواند بر کیفیت و طعم هر شات اسپرسو <strong>تأثیر بگذارد.</strong>

Similarly, do not be <strong>surprised</strong> to hear the sound of the coffee grinder at work. 
  به همین ترتیب، از شنیدن صدای آسیاب کردن قهوه حین کار <strong>تعجب</strong> نکنید.

This highlights the keen attention to detail that distinguishes skilled baristas, as they have the desire and the <strong>awareness</strong> to make every drink with completely fresh ground coffee. 
این امر توجه کامل به جزئیات را نشان می دهد که باریستاهای ماهر را متمایز می کند، زیرا آنها تمایل و <strong>آگاهی</strong> دارند که هر نوشیدنی را با قهوه آسیاب شده کاملا تازه درست کنند.

This type of attentiveness helps baristas to get the most from the coffee that they use, as many of the delicate aromas found in espresso are lost when <strong>exposed</strong> to the open air. 
این نوع توجه به باریستاها کمک می کند تا از قهوه ای که استفاده می کنند بیشترین بهره را ببرند، زیرا بسیاری از رایحه های لطیف موجود در اسپرسو هنگام قرار گرفتن <strong>در معرض</strong> هوای آزاد از بین می روند.

 

Timing is everything when it comes to <strong>producing</strong> the perfect cup of coffee. 
زمان، برای <strong>تولید</strong> یک فنجان قهوه عالی، خیلی مهم است.

A great barista knows precisely when to finish the extraction of espresso, at the point when the balance of <strong>flavour</strong> has reached its optimum levels. 
یک باریستای عالی دقیقاً می داند چه زمانی باید استخراج اسپرسو را تمام کند، در زمانی که تعادل <strong>طعم</strong> به حد مطلوب خود رسیده است.

They also understand how important this is; those who act too soon are left with a drink without flavour while those who <strong>delay</strong> the finish risk burning the beverage and tainting it with a bitter after-taste. 
آنها همچنین درک می کنند که چقدر این مسئله مهم است. کسانی که خیلی زود این کار را می کنند، نوشیدنی آنها بدون طعم باقی می ماند، در عین حال کسانی که پایان دادن به این کار را <strong>به تعویق می اندازند</strong> احتمال سوزاندن نوشیدنی و گرفتن طعم تلخ در نوشیدنی آنها وجود دارد.

 

When it comes to customer service, there is so much more to a coffee shop <strong>experience</strong> than drinking perfectly roasted blends. 
وقتی صحبت از خدمات مشتری به میان می‌آید، مسائلی فراتر از <strong>تجربه</strong> نوشیدن ترکیب های کاملا آماده شده برای کافی شاپ وجود دارد.

The atmosphere and the ambience also play a central role, and the interaction that the customer has with their barista sets the tone for an <strong>enjoyable</strong> experience. 
اتمسفر و محیط نیز نقش اصلی را ایفا می کنند و تعاملی که مشتری با باریستای خود دارد، زمینه را برای یک تجربه <strong>لذت بخش </strong>فراهم می کند.

Great baristas ask their <strong>customers</strong> how their day is going or what they’re going to do later; they read local newspapers and keep up with issues that really matter, all of which make a real difference in a competitive marketplace. 
باریستاهای فوق العاده از <strong>مشتریان</strong> خود می پرسند که روزشان چگونه می گذرد یا بعداً قرار است چه کاری انجام دهند. آنها روزنامه های محلی را می خوانند و درباره مسائلی که واقعاً مهم هستند، خودشان را به روز نگه می دارند که همه آنها در یک بازار رقابتی، تفاوت واقعی ایجاد می کند.


Questions & answers

Questions 15-22

Complete the notes below.

Choose ONE WORD ONLY from the text for each answer.

Write your answers in boxes 15-22 on your answer sheet.

Notes on being a great barista

Serving the customer

  • Be sure you make drinks that are (15)………………….for the customer
  • Ignore any (16)………………….around you

Using the equipment

  • Clean the machine (17)……………….regularly
  • Grinding
    – always use ground coffee that is (18)………………
    – remember that air causes the smell to fade

Making the coffee

  • Know when to stop making the espresso
    – too early reduces the (19)……………….
    – too late makes the coffee (20)……………………

Giving good customer service

  • Talk to your customers
    – ask about the customers’ (21)…………………….
    – know something about the important (22)………………….in the area

نظرات کاربران

هنوز نظری درج نشده است!